ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αιτίες Τριχόπτωσης
Διάγνωση Τριχόπτωσης
Θεραπεία Τριχόπτωσης
Μεταμόσχευση μαλλιών
Προσθετική μαλλιών
Extension μαλλιών
Περούκες - Ποστις
Αιτίες Τριχόπτωσης
Διάγνωση Τριχόπτωσης
Θεραπεία Τριχόπτωσης
Μεταμόσχευση μαλλιών
Προσθετική μαλλιών
Αιτίες ανδρικής τριχόπτωσης
  Πολλοί άνθρωποι όταν βλέπουν στη χτένα τους ή στη μπανιέρα μερικές τρίχες, πανικοβάλλονται.

Αυτό είναι λάθος, επειδή ένα φυσιολογικό κεφάλι το οποίο περιέχει περίπου 100.000 τρίχες (Hair follicles) αν χάνει 40 - 100 τρίχες την ημέρα θεωρείται φυσιολογικό επειδή κάθε τρίχα έχει τον κύκλο της που ξεκινά με την ανάπτυξη της (Αναγεννητική Φάση).

Η τρίχα μεγαλώνει περίπου 1 ½ cm το μήνα και κρατά 2-6 χρόνια. Τελειώνοντας η Αναγεννητική Φάση (Anagen) αρχίζει η φάση της αδράνειας (Καταγενής).
Στην Καταγενή (Katagen) φάση που κρατά λίγες εβδομάδες, τα τριχοθυλάκια ζαρώνουν αλλά κρατούν την τρίχα τους.
Όμως επειδή σταματά η ανάπτυξη, η ρίζα (Follicle) μπαίνει στην Τελογενή φάση (Telogen) που κρατά περίπου 3 μήνες. Με πολύ μικρό τράβηγμά στο βούρτσισμα η τρίχα πέφτει, αλλά συγχρόνως στον Θύλακα φυτρώνει μία νέα τρίχα.

Ο ατελείωτος κύκλος μίας υγιούς τρίχας ξαναρχίζει.
Όταν όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτός ο ασταμάτητος κύκλος σταματά και εδώ έχουμε την πραγματική τριχόπτωση και φυσικά την σταδιακή αραίωση του τριχωτού της κεφαλής.
Οι αιτίες που πέφτουν τα μαλλιά είναι πολλές. Η πιο σημαντική είναι η κληρονομικότητα που κυριολεκτικά είναι ανίκητη με τις σημερινές θεραπείες και αγωγές κατά της τριχόπτωσης. Οι πιο πολλοί άνδρες και ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών έχουν κληρονομική προδιάθεση για φαλάκρα.
Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν για μόνιμη ή προσωρινή αραίωση των τριχών είναι: Ορμονικές διαταραχές – πρόβλημα στον θυροειδή – μεγάλη στενοχώρια από θάνατο ή χωρισμό αγαπημένου προσώπου – κακή διατροφή και δίαιτες που στερούν τον οργανισμό από σίδηρο και πρωτεΐνες – εμμηνόπαυση – ελάττωση οιστρογόνων μετά τη γέννα – ολική ή γυροειδής αλωπεκίαση κλπ.
Η καλύτερη θεραπεία
κατά της τριχώπτωσης είναι η πρόληψη.